Koningshooikt - Lier, 14 december 2023: Tijdens een degustatie persontmoeting stelde Philip Tersago samen met zijn vrienden Paul en Nicky en zijn echtgenote Martine een nieuw food sharing concept voor. Je bestelt het menu bij PaFiNy. Zij doen alle bereidingen en leveren alles quasi volledig bereid en verpakt af aan je deur. Zelf dien je alleen nog alles op te warmen. Zo kan iedereen samen van een gezellig en vooral smakelijk diner genieten.
Vier vrienden, twee gezamenlijke passies: horeca én ondernemen. Die ingrediënten vormen de basis van Paphini Food Sharing. “Ons idee begon eigenlijk op een padelveld. Daar droomden we elke week samen van een nieuw project na jaren ondernemen en ervaring in de keuken”, vertelt Martine.
De vier vrienden weten al snel wat ze willen: een regio gebonden keukenproject waarin food sharing centraal staat.
“Via onze website kunnen mensen een menu vol lokale smaken en eerlijke producten bestellen om zorgeloos thuis te tafelen. Onze klanten delen niet alleen de gerechten, ze delen ook de zorgeloze eetbeleving, want wij brengen alles tot bij hen thuis. Wie bij ons bestelt, kan gerust achteroverleunen, ons gepassioneerd team doet de rest”, zegt Philip, één van de bezielers van Paphini Food Sharing. Samen met zijn vrouw Martine en het bevriend koppel Nicky en Paul blazen ze als horecaveteranen hun passie voor eten zo weer nieuw leven in.
“Elke maand voorzien we een ander menu dat liefhebbers via onze website www.paphini.be kunnen bestellen. We werken niet met verschillende gangen, maar voorzien allerlei kleine gerechten die mensen samen kunnen delen. We brengen het tot bij de klanten en vanaf dan kunnen ze zich focussen op wat telt: een zorgeloze avond met hun gezelschap”, legt Nicky uit. Paul is het met haar eens: “Niets moet, alles mag. Stiekem eerst de heerlijke crumble van peer met rodevruchtencoulis opsnoepen, vooraleer ze de geroosterde aubergine met feta naar binnen spelen? Dat kan allemaal!”
Niet te stoppen
De drie horecaveteranen PAul, PHIlip en NIcky leggen niet alleen de eerste letters van hun namen bij elkaar om de naam Paphini te vormen. Ze kruipen samen opnieuw achter de kookpotten na jaren van horeca-ervaring, omdat ze het enthousiasme voor smaakvolle gerechten willen blijven delen met hun publiek. “Eén ding was duidelijk en dat hoor je ook in onze naam. We zijn er nog niet klaar mee, met onze kookavonturen. Of zoals ze dat dan zo mooi zeggen in het Frans: pas fini!”
Wat mag je zoal verwachten van het feestmenu
Voor alle duidelijkheid: je kan alles samen op de feesttafel zetten en eten wat je lust.
“Bij het aperitief voorzien we een dip van bloemkool & paprika, een vleesplankje met huisgemaakte pickles en Paphini dip brood.
Als hoofdgerecht krijg je een ruim aanbod aan verschillende vers gemaakte gerechtjes.
Een kastanjechampignonsoepje, garnaalkroketjes, wildkroketjes, geroosterde aubergine met feta, gehakttaartje, visragout met deksel, Boeuf Bourguignon met deksel.
Voor het dessert serveren we een crumble van peer met rode vruchten coulis, gemarineerde mandarijntjes met kaki en physalis en speculoosmascarpone”, legt Philip Tersogo uit.
Hoe je al dat lekkers serveert bepaal je zelf. Al deze gerechten worden individueel verpakt geleverd. Op elke verpakking staat duidelijk vermeld hoe je de inhoud dient op te warmen. Voor alle duidelijkheid je dient alle dranken zelf te voorzien. PaPhiNi levert zelf geen wijn maar kan je wel een adres bezorgen waar je kwaliteits wijnen kan aanschaffen.
Kostprijs voor het ganse menu (zonder wijnen of aperitief): 44,50 euro + een kleine leveringskost afhankelijk van de locatie. Bestellen op www.paphiny.be
Ons oordeel
Een fantastisch menu waar iedereen kan van genieten zonder dat de gastvrouw of gastheer heel wat tijd in de keuken hoeven door te brengen. De opzet van het concept is duidelijk geslaagd. Alle gerechten zijn in een minimum van tijd klaar om te serveren.
De aperitief hapjes zijn lekker, vooral de zelfgemaakte pickles zijn zeker de moeite waard.
De hoofdgerechten zijn allemaal pareltjes qua vorm en smaak. Van elk gerecht is een ruime portie voorzien. Voordeel is dat je alles samen op tafel kan zetten of serveren in verschillende sub-gangen. Iedereen kan nemen wat hij lust. Je kan beginnen met een van de desserten of een garnaalkroketje.
De drie desserten zijn de kers op de taart. Ze sluiten het diner op gepaste wijze af al dan niet met een lekker glaasje huisgemaakt PaPhiNi-cello. Natuurlijk ‘de gustibus et coloribus non est disputandum’.
www.paphiny.be
(MSL/foto’s MSL-SDW)